iborg

Alla inlägg under januari 2014

Av Ida - 20 januari 2014 22:26

Nu blev det sent! Precis kommit hem från 90 min box, jobbigt pass. Får hoppas jag kan somna idag, förra måndagen låg jag och vred på mig till halv 1...
Imorse behövde jag gå på Apoteket och tänkte att det var lika bra att ta det innan skolan. Jag gick till det närmsta: Lloyd på Centralstationen. Gick till kassan och fick den vanliga frågan:
-är du medlem?
-nej.
-vill du bli medlem?
-nej.
Och så gick jag därifrån.
När jag kom hem såg jag att jag fått mail. Och gissa var det var ifrån då? Jo, Lloyds apotek i Trelleborg bjuder sina medlemmar på någon kvällssak.
Har jag missat något nu?! Var det inte dr.Morris i Trelleborg innan? Jag brukar inte gå med i klubbar och sånt men var helt säker på att jag är medlem där hemma! Skumt!

Vi hade en lång föreläsning följt av mikroskopering och slutade vid tre. Efter det cyklade jag hem och lämnade skolsaker och sen hem till Emma för invägning. Jag väger inte lika mycket som jag gjorde efter Italien men det är inte långt ifrån!
Så nu åker viktväktarrecepten fram! Egentligen kvittar det nog vilka recept jag kör på men jag behöver ett recept att följa. Vet ju vad problemet är, det kan ju en babian räkna ut. Om jag kör utan recept så tar jag förstora portioner, så är det bara. Om jag gör till 4 så ska det räcka till 4 måltider, så är det bara. Cyklade även och storhandlade på Willys. Men det var inte mycket svenskt i köttdisken, riktigt kasst!

Nu ska jag sova!:)

Av Ida - 19 januari 2014 20:34

Då var det söndag kväll.. Det gick bra på jobb idag, inga problem alls faktiskt. Klämde fingrarna rejält men kan ju skriva på mobilen nu ju;)
När jag kom hem hade jag bokat tvättid så sista maskinen är på torkning nu. Gillar inte att tvätta på kvällen, vet inte varför men tycker att det är en morgonsyssla. I veckorna är det så mycket annat som ska in och strumpor hade inte räckt till nästa helg så det fick bli nu.
Har även hunnit plugga lite i alla fall. Så hinner till boxningen imorgon får jag hoppas! Om en timme ska jag hämta johanna på centralen och sen vid elva sara på Arlanda. Ska bli kul att träffa dom igen:)

Snacka om att ligga på varandra!!:)

Av Ida - 18 januari 2014 19:56

Hallå i stugan!
Filmen igår tyckte jag inte var något vidare, den var alldeles för lång. 3 h i en biofotölj var inte skönt för gumpen. Jag var hemma runt 12 och upp vid 6 för att åka till jobbet.
Jag skulle kolla till hönsen idag, det har jag aldrig gjort innan. Och de hade inte visat var nyckeln var och såklart hittade jag inte den så fick ändå ringa och väcka dem, piss. Jag gillar djur, men höns/fåglar måste vara de vidrigaste djuren alltså. Jag tycker verkligen inte om dem. Och nu behövde jag inte göra mer än att sticka in huvudet och kolla lite. Grisarna gick super, inga alls problem där idag, skönt!
Kom hem vid halv 5 och åt lite mat. Sen försökte jag vara lite duktig och gjorde ett mål till basgruppsarbetet. Orkar inte plugga för mycket men tänkte att det kunde vara smart att dela upp det lite, så slipper jag ha allt på måndag. Så det satt jag och pillade med en timme. Sen kokade jag en kopp te, åt digestivekex med ostar, i sängen. Haha! Det är sånt man får göra när man bor hemifrån och är helt själv en lördag. Emma är i Örebro och sara är hemma i Göteborg. Och johanna är som sagt i kläppen. Helt övergiven är jag!:(
Men hade i och för sig inte orkat göra så mycket heller. En gammal kompis hemifrån, Robin hörde av sig idag. Sjukt kul att höra från honom!! Han gick också på Bollerup och pluggar läkare i Linköping. Tänkte så på en film men har lite slut på idéer... Mamma sa the butler men vet inte vad jag vill se, eller jo, paradise hotell. Men det går ju inte..
Hoppas ni har en trevlig helg ?

Sjukt god för att vara färdigmat. Smakar verkligen som hemlagat/gjort i Thailand!:)

Ostbricka!;-)

Av Ida - 17 januari 2014 18:56

Idag började jag dagen med ett pass yoga, skönt! Emma var också med idag:) vi cyklade till skolan och hade föreläsning från 9-13, med mikroskopering och utan lunch. Jag och Sara cyklade till johanna, lämnade cyklarna där och körde bilen till sara. Där åt vi lunch och sen körde jag och lämnade johanna vid tåget. Hon ska till kläppen i helgen, lyxlirare!

Sen åkte jag till Sara igen och pluggade. Vi gick och handlade och lagade tapas, sjukt gott. Nu är vi proppmätta och kollar handboll. Snart ska vi till stan och gå på bio, the wolf of wallstreet:)
Imorgon är det jobb på schemat!

Mums

Av Ida - 16 januari 2014 21:23

Torsdag idag då, betyder att det är fredag imorgon. Smart där Ida!

Veckan tycker jag har gått fort! Har bara halva nästa kvar sen är vi klara med tema nervsystemet. Idag hade vi en föreläsning som handlade om sömn-vakenhet, inlärning-minne och lite andra intressanta saker. Hade till att börja med sovmorgon, till 8! Så skönt. Hade då köket för mig själv i lugn och ro. Efter föreläsningen gjorde jag mitt första kåruppdrag: jag sålde biljetter till midvinterblotet som är nästa helg.
Det blev 16 st från klassen som anmälde sig. Hade väl hoppats på bättre uppslutning men får se om fler köper på måndag!
Efter det hade vi i KV ett möte på kåren, känns kul det där:)
Sen cyklade jag och kollade på en annan lägenhet där det också gällde att vara inneboende. Men tror nog att jag stannar kvar här i stan! Har ju nära till gym, Emma och Sara. Allt jag behöver!
Påvägen hem cyklade jag nog VÄRLDENS omväg! Jag cyklade och cyklade. Fick fråga tre olika personer på vägen. Men har varit i ulleråker, ultuna, valsätra, gottsunda, norby, eriksberg, kåbo och även mitt i centrum och härjat! Kom hem vid tre och satte mig och pluggade till halv 7 (med matpaus). Sen var det dags för 60min box. Hade ingen att gå med idag så boxades med en halvgalen holländska, haha! Hon hade aldrig boxats förr och kunde ingen svenska. Så det var en liten omväxling där att förklara allt på engelska, men det gick förvånansvärt bra!
Nu ligger jag i sängen och jäser. Tänkte se om studio paradise fungerar, det gjorde den inte igår!:(

Det var riktigt fint imorse påväg till Ultuna! Har varit strålande sol hela dagen:)

Av Ida - 15 januari 2014 21:37

Idag hade vi föreläsning till halv 12. Sen cyklade jag och kollade på nytt boende. Det verkade bra och så men ligger 20 min från skolan fast åt "fel" håll. Det betydde att jag först cyklade 6 km till skolan plus 4 km till det boendet, och sedan 10 km till stan därifrån. Jag var helt slut. Och väldigt frusen. Och hungrig då klockan var närmare 2.
Jag åt lunch och satte mig och kollade klart paradiseavsnitt från igår. Sen började jag plugga men efter te var jag fortfarande frusen så tog mig ett bad:) sen blev det bättre men min studiemotivation är nere på noll.

Så renskrev klart allt, hade väl egentligen behövt börja med basgruppsarbetet men orkar inte. Kollade lite stipendier och så. Fick precis reda på att vi går 10.15-12 imorgon skönt!

Av Ida - 14 januari 2014 21:14

Usch, spinning måste nog vara en av de värsta träningsformerna man kan utsätta sig för, enligt mig i alla fall. Men jag, precis som de flesta andra har lagt på mig några kilon och genom bl.a Spinning ska jag försöka bli av med dem. Jag har aldrig varit smal men i somras var jag nöjd med mig själv. Jag vet inte hur många kilo jag har gått upp sen dess, men det är inte det viktiga. Jag vet vilka byxor som satt relativt löst då men som spänner i midjan idag. Det är det jag vill åt. Just nu är min kondition dessutom nere på noll, och det märks tydligt under passet. Men tänkte försöka köra en gång i veckan, man svetts ju ordentligt. Så får jag bara hoppas att det känns bättre och bättre!:) det som är bra är att jag inte brukar få träningsvärk efter ett spinningpass och det är lämpligt just nu.
Igår hade jag svårt att somna och ni vet hur man vänder och vrider sig. Men jag hade sjukaste träningvärken, i hela kroppen. Kände mig som en 90-åring. Tror att t.o.m min snart 94-åriga farfar känner sig bättre än vad jag gjorde igår, haha.

Nog om träning. Idag gick jag upp lite i 7, kollade delar av paradise till frukost och satte mig och renskrev. Tyvärr hann jag inte klart men på lunchen blev jag färdig med gårdagens föreläsningar. Vi hade från 9-12 föreläsning om hjärnans anatomi och hur hjärnan ser ut mellan djurslag. Det är faktiskt väldigt intressant då det skiljer sig stort mellan hur stora storhjärnan, lillhjärnan och luktcentra är mellan djur. Måste komma med ett exempel: en duva har en hjärna på 1 gram, en igelkott på 3 g( men har sjukt stor luktcentra om man jämför med alla andra djur), katt 20g, häst 500g=0,1% av kroppsvikt, blåval 6-7kg=0,02% och då tillslut människa: 1,3kg= 1,5-2% av kroppvikten. Ändå lite häftigt!

Efter lunch hade vi demonstration av olika riktiga hjärnor och sen vårt första basgruppsmöte med den nya gruppen.
Jag och Sara slutade samtidigt och kunde cykla hem tillsammans, skönt! När jag kom hem satte jag mig och renskrev lite och gick till gymmet lite i 6.
Nu är jag trött och ska snart sova:)

Hade ingen roligare bild från idag, men denna kommer från basgruppsmötet:)

Av Ida - 13 januari 2014 22:32

Då var det kväll igen!
Imorse stod termometern på minus 11 grader!!!!! Svinkallt ju!
Jag körde från Stockholm till lägenheten igårkväll efter en mysig middag med kusinerna, Barbara och P-O. Lite läskigt var det att köra eftersom det blåste rätt mycket och snön åkte då över körbanan. Det var även flera olyckor södergående.

Det var skönt att köra bil ut till skolan, parkera hos johanna och sen cyklade vi tillsammans till skolan. Vi började 9.15 och det ska vi göra nästan varje dag, skönt! Första timmen var mest info om kursen, känns som en rolig kurs ändå. Och intressant!
Sedan hade vi 4 timmars föreläsning, med lunchpaus, som handlade om nervsystemet. Förstod ändå det mesta, så det var ju också ett plus! Sedan hade vi lite till info och sen fick vi en låda med histologipreparat utdelade. Vi slutade lite över 4. Det kommer bli flera långa dagar nu i vår men denna veckan är lite lugnare. Vi kommer ha en tenta i månaden framöver så de lär ju bli lite mindre iaf!:)

Vi cyklade hem och fy tusan vad kallt det var! Imorgon blir det långkalsonger. När jag kom hem åt jag lite och satte mig sen och började renskriva. Halv 8 gav jag upp och gick till gymmet. Där var Sara och det var dags för 90min box.
Nytt pass, vet inte om det var jobbigare eller jag som har sjukt dålig kondition och är svag. Får bli bättre där! Det som är synd är att det är så sent, håller på till halv 10. Det gör ju att man är helt upprymd även nu en timme senare. Men men!

Mina stackars lår!:(

Det är ju fint och så men jag föredrar barmark!:)

Ovido - Quiz & Flashcards