iborg

Direktlänk till inlägg 13 februari 2019

Söderhavet ringde, vi åkte dit!

Av Ida - 13 februari 2019 05:01

2811, 2811 km räknade vi ut att vi körde på NZ vilket motsvarar 4 gånger till Uppsala från Trelleborg på 2 veckor, ändå rätt mycket kan jag tycka!

Igår landade vi ju på Fiji, åkte till ?hotellet? (ska nog inte vara så kräsen), badade och åt kvällsmat. Imorse fick vi frukost, vilken var god och sen åkte vi 7.30 till hamnen. Här är riktigt jädrans varmt. Klockan är bara 8.30 och svetten rinner, spännande att se hur resten av vistelsen blir. Nu ska vi iaf åka ca 2 h med båt till en ö, Waya Lailai där vi ska vara i 2 nätter. Sen ska vi åka ca 2 h till nästa ö (vi har inget internet så just nu skriver jag på båten men senare i inlägget är jag framme på ön, lite förvirrande, jag vet!). Vi fick ett fint välkomnade, alla här är så trevliga och inte på ett ?turistigt? sätt utan känns genuint. De sjunger och spelar gitarr mycket, även när de sitter själva. Hej heter ?Bula? vilket alla säger hela tiden. Det är verkligen en paradisö, kanske lite större än vad jag trodde. Vi åkte förbi en (bild) som bara bestod av en resort och nästan inga träd. Vår har flera stränder men med klippor mellan så man kan inte gå så långt. Vi fick inhemsk lunch som var god och sen var det kaffe vid 14. Det går inte att ligga i solen en längre tid utan vi ligger i hängmattor i skuggan. Vattnet är sååå blått och turkost längst in, antagligen över 30 grader, helt sjukt. Två finska tjejer var ute och dök, det var tydligen 30 grader på 20 m djup också! Jag har länge velat åka till Söderhavet och nu är jag här, galet!

När de slår i trummor så betyder det mat. Vi får frukost, lunch, eftermiddagskaffe och kvällsmat. Allt har varit väldigt gott hittills och kul att testa olika rätter. Det är dock så sjukligt varmt här, kunde knappt sova inatt eftersom det bara rann av svett. Man är konstant fuktig, jag vet, man ska inte klaga men tror inte många av er där hemma hade klarat denna värmen, helt ärligt nu.
Det som då är lite galet är att det kostar 35 kr för 1,5 litet vatten vilket betyder att vi lägger ca 100kr/person varje dag på endast vatten!! Tur vi inte ska vara här i flera veckor!
Idag har vi mest varit på stranden, jag har snart läst ut en bok (en annan Alice) och Gabby har börjat med sin, men lyssnar mest på Perikles-musik, tror den där idiotboken är lite tungläst!
Vi gjorde också varsina ankelsmycken, tyckte de blev fina!

Det var lika varmt inatt men kunde iaf sova lite mer än föregående. Jag blev dock sönderbiten på armarna, vet inte riktigt av vad.. Imorse åt vi frukost, badade lite och sen blev vi hämtade vid halv 11 och åkte två timmar med båten innan nästa ö, Long beach. Det första vi såg var som namnet, en lång vit strand. Här ska vi dela rum, tror det var ca 8 sängar så får se hur det går. Jag har kommit ca hälften av Lupus och har nu introduceras för Polisen Viggo Borg, roligt!

Idag har vi mesta delen ägnat åt Fiji-time, dvs vara upptagen med att göra så lite som möjligt. Vi åt frukost vid 8 och sen åkte vi och snorklade på fm. Korallerna var tyvärr döda men det var MASSOR av fiskar, kändes som att vara i ett akvarium! Vi snorklade och hängde på samma strand som filmen Blue Lagoon spelades in på, så nu måste vi se den filmen också när vi kommer hem! Vi kan inte bada på den stranden där vi bor vilket är väldigt synd eftersom vi blir så varma! Det beror på att det tydligen finns massor av stingrockor här och när det är lågvatten så ligger de och vilar i sanden, och det vill man inte trampa på!
På eftermiddagen lärde vi oss hur man öppnar en kokosnöt utan kniv, alltid bra att kunna om man kommer på en öde ö. Vi fick sedan ta ut allt kött och sen bakade de en kaka på det. Vi lärde oss också ett nytt kortspel som jag faktiskt skrev upp reglerna på och kommer försöka ta med hem och spela. Idag har jag även skänkt ett antal tankar till Sara som fyller år (11feb), hoppas du har det underbart! Vi har ju inte någon som helst täckning här på öarna men du ska veta att du varit med oss här i tankarna iaf!

Vaknade av världens regnskur. Det är ju regnsäsong här just nu men detta var första gången vi såg det regna.
Frukosten på detta ställe är väl inget att hänga i julgranen, få pannkakor med smör och fryskaffe. Överlag var maten sämre än förra stället.Trodde det skulle vara mer frukt på öarna, lite mer tropiskt liksom. Men nu har vi lärt oss det.
Under dagen så gjorde vi varsin ring av kokosnöt, roligt sätt att fördriva tiden på! Gabby var dessutom grym på det!
Vi åt lunch och sen blev vi hämtade med båten. Det var rätt mycket vågor så vi mådde lite illa. Köpte en glass, kostade 50kr (förstå då hur dyrt det är här?!) men illamåendet blev bättre. Båtturen tog fyra timmar och sen var vi tillbaka i Nadi för en natt innan flyget till Australien.

Något som jag för alltid kommer ha med mig från Fiji är det underbart varma, turkosa havet och fantastiska solnedgångar!

Paradisö

Boendet på första ön

Mode

Tid spenderades här!

Ena armen..

En av solnedgångarna

 
 
Ingen bild

Åsa

13 februari 2019 09:08

Wow, ser helt fantastiskt ut!! 😍 😍

Ida

13 februari 2019 09:30

Så himla vackert ?

 
Ingen bild

Mormor

13 februari 2019 10:35

Underbart vackert, men lite för tufft för en gammal tant. 😘😘❤️❤️

Ida

13 februari 2019 11:34

Ja detta hade ni nog inte orkat faktiskt! ?

 
Ingen bild

Morfar

13 februari 2019 10:37

En resa ni aldrig kommer att glömma, ser fantastiskt vackert ut, men måste ni göra oss så väldigt avundsjuka😄😄😄, ha det fortsatt riktigt gott och var rädda om er puss på er ❤️❤️❤️

Ida

13 februari 2019 11:36

Nej denna kommer vi inte att glömma, helt magiskt är det! Så mycket intryck! Kram

 
Ingen bild

Mamma

14 februari 2019 06:37

Ja, jag hade ju freakat ut redan vid myggbetten!
Sen hade jag inte vågat bada vid stingrockorna.
Men det ser ju så förbaskat härligt ut!😍😍😍

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ida - 27 februari 2019 13:07

Nu sitter vi på första planet mellan Brisbane-Abu Dhabi, 14.35 timmar. Vi har nu 3,5h kvar. Sista dagarna spenderade vi på campingen, kändes som den reklamen vid midsommar när de dukade ute och sen inne osv. Vi varvade poolen, bilen, av m bikini, på ...

Av Ida - 24 februari 2019 10:55

Fredag: Ett dygn med wi-fi var det längesen vi hade men nu kunde jag passa in en tid och ringa till Sverige, trots att täckningen inte var den bästa. Vi hörde med han som ägde campingen om närmsta ställe att bada och han berättade att det var vågor s...

Av Ida - 22 februari 2019 13:45

Igår vaknade vi på vår camping som är en parkering till en fotbollsplan, vi åt frukost och körde sedan till McDonalds för att kolla lite på våra mobiler. Sen körde vi in till Coffs harbour, ett mysigt ställe där vi promenerade lite och badade några t...

Av Ida - 19 februari 2019 04:26

Imorse åkte vi och testade på sandboarding, vilket Gabby var bra på och jag sämre. Men nu har vi iaf testat det! Vi låg några timmar på stranden, en sjukt bred strand! Efteråt körde vi 2,5h norrut till en campingplats. På campingen fanns en hel känge...

Av Ida - 19 februari 2019 04:15

Imorse åkte vi och testade på sandboarding, vilket Gabby var bra på och jag sämre. Men nu har vi iaf testat det! Vi låg några timmar på stranden, en sjukt bred strand! Efteråt körde vi 2,5h norrut till en campingplats. På campingen fanns en hel känge...

Presentation

Välkommen hit, till en blogg som jag inte riktigt vet hur den kommer bli, men det får vi väl se!

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2019
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards