iborg

Alla inlägg under oktober 2013

Av Ida - 19 oktober 2013 17:36

Gymmet kvart över 9, sprang en mil och körde lite mage efter. Det är träningens dag idag så det var gratis träning på gymmet=mycket folk! Jag gick hem och renskrev enzymföreläsningen. Där emellan lagade jag faktiskt mat, kasslergryta med ris. Helt okej blev den men imorgon måste jag verkligen handla, har inte ens mjölk hemma...

Sen pluggade jag fram till 4 och gick sen och duschade och packade lite. Sara hämtade mig och nu sitter vi i bilen påväg till Stockholm. Först ska vi köra och lämna Sara och hennes lagkamrat som ska på lagfest. Sen ska jag köra till Emilie och Vinja? sen ska jag sova hos Barbara och P-O. Imorgon tänkte jag köra till farmor och farfar, sen hämta Sara och köra tillbaka till Uppsala.

Mysig helg!

[Bild]

Kallt imorse :(

Av Ida - 18 oktober 2013 20:50

Idag började vi tidigt igen med basgruppsmöte till halv 12. Sen cyklade vi hem och så satte jag mig och pluggade till halv 5. Jag och Sara möttes på gymmet och sprang faktiskt en mil på crosstrainern! Vi mötte Georg på Ica för att sedan gå hem honom och vi mötte även johanna och hennes söta hund! Nu har vi avnjutit en god middag bestående av taco. Nu ligger vi i soffan, äter godis och kollar idol. För att citera Sara: "detta är livskvalité"

Hur söt som helst:)

Av Ida - 17 oktober 2013 21:33

Hej och god kväll!

Idag började vi kvart över 8, som alla dagar denna veckan. Och imorgon är det inget undantag? Vi hade en föreläsning om enzymer. Det är ju något som vi alla har hört talas om i olika sammanhang men inte riktigt har koll på ändå känns det som. Det känns som att man får hur mycket information som helst på föreläsningen. Skrev ju för tusan 6 sidor! Värre var det i och för sig under proteinföreläsningen, tror att det blev 8 sidor bara kladd och mer blir det när man renskriver. Har konstant kramp i fingrarna.

Sen hade jag håla från 10 till 13.15 då passade jag på att fortsättamin renskrivning av proteinföreläsningen, men hann tyvärr inte klart med det. Men hann en bit på vägen i alla fall. Sedan hade vi en föreläsning om nukleinsyror. Och jag blev inte ett dugg klokare, bara dummare faktiskt. Satt som ett levande frågetecken under hela föreläsningen så det var skönt när klockan slog 3. Jag får ta och sätta mig med det i helgen känner jag.

Vid tre cyklade vi hem och jag hann byta om snabbt för att sen cykla till Sara. Snäll som hon är så lånade hon ut sin bil till mig. Jag skulle nämligen på möte på mitt nya jobb här uppe. Vi satt några stycken som jobbar på gården och gick igenom vem som skulle jobba vilka helger fram över. På ett sätt kändes det så dumt, då jag knappt kunde någon. Det är så mycket som händer just nu: det började helgen 44, då ska jag hem. V 45 ska jag servera på en stor fest här uppe, v 46 kunde jag på helgen men har en muntlig tenta direkt på måndag morgon= måste plugga den helgen, v 47 var det en annan som skulle jobba, v 48 kommer Maja upp hit, v 49 är det en fest på lördagen som jag jättegärna ville gå på och sen v 50!!! Då kan jag väl jobba. Sen är det jullov. Så det blev bara en helg fram till jul, men verkligen bättre än inget. Det är dessutom grisningshelg då och det är ju kul!

Till våren blev det fler helger, en i månaden typ. När jag lämnade tillbaka bilen hos Sara blev jag bjuden på lyxmåltid: karré i svampsås och potatis, mums! Sen cyklade vi till gymmet och körde en timmes box. Nu har jag precis tjuvstartat med lite risgrynsgröt och te. Nu väntar duschen och sen ett avsnitt oth!



OCH VISSTJA, HÖLL PÅ ATT GLÖMMA! JAG KLARADE MIN FÖRSTA TENTA!!!!!!!


God natt

Mina nya fina skor som jag unnade mig efter vi skrev tentan:)

Av Ida - 16 oktober 2013 20:32

Idag har inget speciellt hänt. En vanlig dag i mitt nuvarande liv. Har en känsla av att fler av dessa dagar kommer att komma. Vi hade en lån och seg föreläsning till 10. Sen skulle vi ha dataövning men datorerna klyddade på skolan så vi gick hem.

Fast testade faktiskt spinning för första gången här uppe idag. Det är jobbigt men ändå skönt när man är klar, kan ju själv reglera motstånd!

Efter många timmar med pennan i handen så orkar jag inte mer. Ska kolla ett avsnitt av bron, följer även den serien. Sjukt bra är den!

Vill vara hemma hos min hund! Han har tydligen hittat en ny favoritplats?

Av Ida - 15 oktober 2013 17:18

Började kvart över 8 idag med, tidigt tycker jag! Hade varit skönt att kunna träna innan skolan igen, nu kommer det lite åt sidan. Vi hade först en föreläsning om bindväv och sen hade vi en rast där vi satt och pluggade. Efter lunch hade vi introduktion till de kommande getövningarna som vi ska ha.

Det ska bli kul att äntligen röra lite levande djur i utbildningen!
Sen hade vi mikroskoperingsövingar och jag fattar verkligen ingenting! Det ser likadant ut ju. Ögonen går i kors nu efter allt tittande!!

Ser rätt vackert ut, men när man ska kunna se vad allt är så är det inte lika fint längre..

Av Ida - 14 oktober 2013 18:14

Då var det ny vecka. Redan inne i (kollar i kalendern..) vecka 42! Nu är det inte länge till det är höstlov, för de som går i skolan dvs. SKÖNT för dom, nej, jag är inte bitter. Idag hade vi en föreläsning om pH på morgonen. Vet att jag har hört om allt innan men minnet sviker mig så jag bad mamma leta upp mina gamla anteckningar från gymnasiet. De börjar på en högre nivå från början så tänkte att det kunde vara bra att läsa lite grunder. Pappa ska upp i trakterna på torsdag så hoppas på något sätt att jag kan få dom då.


Sen hade vi något nytt, en slags utvärdering av fall 1. Sjukt bra. Läraren gick igenom vad vi förväntas kunna efter fallet och vi fick några frågor att besvara. Vi slutade vid 12 och då cyklade jag hem och åt lunch.


Sen har jag suttit hela eftermiddagen med att renskriva. Det tar så lång tid! Men får hoppas att det lönar sig i längden. Jag började även på vårt nästa fall som vi har till på fredag. Det handlar om hudepitel, spännande va?


Vid 8 börjar boxningen så nu tänkte jag bara ta det lugnt tills dess, det kan jag vara värd tycker jag.




En tjej från syd afrika skrev till mig på facebook igår. Det är ju helt sjukt att det är ett helt år sen jag var där. Känns på ett sätt som det var nyligen men samtidigt har det hänt så många förändningar i mitt liv sen dess!

 

Jag har bland annat arbetat med grisar med grymt bra chefer. Där har jag verkligen lärt mig hur mycket som helst som är nyttigt för utbildningen. Saknar det faktiskt och hoppas på att få jobba där till vintern igen! Bilden är från min avslutningsdag i somras.

Av Ida - 13 oktober 2013 21:26

Då var det kväll idag. Dagarna går så sjukt snabbt, och nu märker jag att jag låter som en gammal tant. Men det är verkligen så. Jag vaknar och går och lägger mig igen. Jag tror inte att jag har skrivit detta innan men han som jag bor hos har varit på semester hela veckan och kommer hem ikväll. Det har verkligen varit jätteskönt att kunna leva lite själv. Men han tog inte med sig sin ena mobil, den med alarmet på. Så varje morgon kl 7 har den ringt. I skrivandets stund kom jag ju på att jag hade kunnat försöka stänga av den. Men testade i måndags att stänga bara alarmet men mobilen hade sånt lås. Så har lagt den under kudden men vaknade ändå av den imorse..

Så kl 7 var jag vaken, kollade sista avsnitten av one tree Hill säsong 2 och sen gick jag till gymmet när de öppnade halv 10. Sen pluggade jag lite till lunch, satt mest och försökte repetera sånt som vi läste på gymnasiet. Vid 4 var det dags att cykla ut mot skolan för att gå på lägenhetsvisning i det område som jag vill bo i. Sara var snäll och hängde med. Så skönt att ha en vän som Sara, det känns som att vi har känt varandra mycket längre än typ en månad.

Och WOW vilken lägenhet! Det enda som var lite tokigt var sovrummet som hade lite konstiga vinklar. Men verkligen en fin lägenhet. Men utgångspriset var ju därefter:
1 650 000kr och sen en hyra på ca 4000kr på det. Så nej, det blir tyvärr inte det men man är en erfarenhet rikare! Det som är synd är att det inte kommer så många lägenheter där ute men får väl ha lite is i magen.

Vi cyklade sedan och kollade utsidan på en lägenhet sara ska kolla på nästa vecka och sen åkte vi och handlade lite extra saker som vi behövde till middagen. Och vilken middag! Grymt gott! Det var kyckling med svamp, lök, vitlök, soltorkade tomater, ananas och babyspenat. Och med färsk pasta till, mums!

Sara cyklade precis hem efter vi såg på en mysig film, Ego. Verkligen värd att se!

Imorgon väntar en ny vecka med föreläsning blandat med laborationer, get övningar, mikroskopering och annat kul.

God natt!:)

Sjukt gott!

Av Ida - 12 oktober 2013 19:05

Jag har ingen aning om var tiden idag har tagit vägen. Jag vaknade vid halv 8 och gick och startade första maskinerna eftersom det äntligen var tvättdag. Sen åt jag lite frukost och vid 9 kom Sara. Hon tvättar också här, bäst att passa på när jag ändå har tvättid. Sen gick vi till gymmet.
Idag gick jag faktiskt först 10 min på band. Tycker att jag får ont i benen av det men kanske beror på att jag inte är van? Efter den var det 30 min på crosstrainern och sen körde vi lite magträning på det.

När vi var klara där så var även maskinerna färdiga så det var bara att ladda om. Sen satte jag mig och pluggade lite för att sen hålla lunch, halva pizzan från igår, mums!

På eftermiddagen så kändes det som att jag mest sprang upp och ner till tvättstugan. Men hann även med att revskriva klart från veckan som gått, skönt! Vid 4 var all tvätt klar och jag begav mig ut på cykeltur. Behövde köpa duschtvål mm så tänkte att det kunde vara bra att hitta ett ÖoB. Sagt och gjort. Tog bara lite tid att hitta det. Men väl där så är det ju drömmen för studentekonomin=0kr i mån för tillfället.
Körde min veckohandling på Ica efter det. Gillar min handlelista: mjölk, yogurt, leverpastej, äpple och banan. Det är typ vad som går åt i veckorna! Har ite handlat "riktig" mat på länge. Men det är ju så att när jag väl lagar mat så blir det ju flera portioner. Så för någon vecka sen lagade jag tre rätter, typ 4 portioner av varje på en dag. Så har fortfarande matlådor kvar i frysen:)

När jag kon tillbaka från shoppingen så sorterande jag tvätten, skoj, NOT! Och bäddade rent sängen så det ska bli skönt att lägga sig där snart. Sen åt jag lite mackor och ska nu faktiskt lägga mig i sängen, med lite godis och ha one tree Hill maraton, skönt!

Saknar min fina hund väldigt mycket så det får bli lite bilder på honom!

[Bild]

Ovido - Quiz & Flashcards