iborg

Alla inlägg under mars 2014

Av Ida - 19 mars 2014 20:36

Idag gick jag upp vid 6 för att hinna plugga lite innan skolan som började 9.15 Vi hade basgruppsarbete och det kändes helt ok. Hade ett intressant fall om idisslare, häftiga djur! Sen hade vi en håla där vi åt lunch och mikroskoperade. Vid 13.30 hade vi en genomgång av det vi gjorde i fredags. Sen satt jag och mikroskoperade till 17. Det känns rätt bra nu, vågar knappt skriva det!
Jag och sara tog oss med nöd och näppe hem på våra cyklar, det hade börjat snöa... Det var helt moddigt på vägarna och det var 0 gradigt, så blixthalt!
Idag fyller dessutom farfar 94 år, fortfarande pigg och glad. Hade önskat att jag hade tagit mig ner och firat men hinner inte och dessutom är all trafik inställd... Får ta det en annan dag!
Min kropp är fortfarande mör efter måndagens träning och gårdagens spinning så tog en vilodag idag!
Skaffade dessutom det här snapchat. Maja sitter ju med det hela tiden och även alla typ på festen i lördags, så var ju tvungen att testa. Men så kul var det ju inte..
Imorgon är vi lediga, eller inläsningsdag heter det. Vi ska nog ändå ut till skolan och mikroskopera någon timme, om vi kommer dit! Sen blir det plugg till den teoretiska tentan som är på onsdag!

Snögubbe. Stackars sjalen har fått en ny färg!:(

Av Ida - 18 mars 2014 22:03

Så kan man sammanfatta min dag. Var även en sväng inom Myrra med sara och shoppade lite. Nu går ögonen i kors!

Man känner sig alltid duktig när man tar fram böckerna...

Men inser att efter 4 h plugg inte ha bläddrat en enda sida i böckerna utan endast internet..

Köpte present till mig själv! Skeden är en grapefruktssked!:)

Sara ska köpa katt så var och kollade på 7 underbara små lurvbollar!

Av Ida - 17 mars 2014 19:40

Så störigt! Jag hade börjat skriva innan idag när jag väntade på Sara, och nu var allt borta. Nåväl, bara till att börja om!
I fredags hade vi gruppövning med den hemliga lådan nummer 2. Då satt vi och gissade vad de 18 preparaten var för något. Tyckte ändå att det gick bra! Efter lunch dissekerade vi en höna. Det var fräckt! De liknar ju inte däggdjuren precis! Vid två var det dags att samla truppen för en färd mot Skåne. Jag började köra och gasade på bra. Men när vi kom till ödeshög blev det skitväder och började regna. Stackars johanna fick köra därifrån till Helsingborg.
Jag släppte av tre i Lund och en med tre råttor i Vellinge. Sen var jag hemma 22.30
Anton blev så glad att han skrev, haha. Det var nästan direkt i säng.
På lördagen fick jag inte riktigt den sovmorgon som jag önskat. Vaknade runt 7... Åt en god frukost som mamma handlat in. Vet inte riktigt vad vi gjorde sen men gick en runda med hundarna. Och såklart började det hagla och vräka ner. När vi kom hem pluggade jag lite och sen var det lunch. Efter lunchen gick jag och mamma ut i solen och sov middag, hur skönt som helst!
Vi åkte sen och fikade hos mormor och morfar. Åsa och småkusinerna var där, mysigt! Sen var det bara hem och fixa till sig. Maja och hennes kompisar hade en fest. Och vilken fest det blev då! Grym! De fick en ponny, som heter Peppar och är jättesöt:)
Vi kom hem lite i 4 på söndagen och inte kunde jag sova längre än till halv 8. Förstår inte varför!
Jag och mamma kollade boktjuven på morgonen, mycket bra film. Sen kom Tilde ner och vi spelade kort. Vid ett åkte vi till mormor och morfar för att äta spagetti och köttfärssås, världens bästa!
Efter maten var vi alla väldigt trötta så vi åkte hem efter kaffet och vilade lite på soffan. Sen var det dags att packa lite, kolla hästhoppning och en film. Jag somnade stup i kvarten. Maja åkte till Bollerup och vi andra gick och la oss tidigt.
Imorse ringde klockan vid 6. Vi åkte hemifrån vid 7 och 10.15 satt jag på föreläsning. Sara var så snäll och hämtade mig på Arlanda:)
Vi hade föreläsning till 12, sen satt vi kvar til lite över tre med våra kära mikroskop. Sen testade jag och sara på tmi, träna med instruktör. Sjukt jobbigt var det, men kul!
Nu sitter jag och sammanställer dagens föreläsning. Tenta på fredag och nästa onsdag, bara att KÖTTA!

Tema huvudbonad!

Isaks peppar:)

En slagen festfixare...och Anton!

Av Ida - 12 mars 2014 06:51

God morgon! Har inte skrivit på ett tag, jag vet! I måndags vid 12 slog influensaliknande sak in på mig. Det bara kom helt plötsligt och jag mådde verkligen dåligt! Kunde knappt koppla med bilen, för hade ont i hela kroppen. Men kom tillslut hem kl 2 och sov till 6. Hade ingen aptit, kollade en film och sen tvingade jag mig själv till Ica för att köpa Ipren. Tog en tablett och sov till kl 7. När jag vaknade mådde jag bättre, men inte helt ok. Vi hade dissektion på idisslares magar igår, lite jobbigt då de har 4 stycken! Vi hade basgruppsmöte på eftermiddagen och slutade halv 3. När jag kom hem satte jag med föreläsningen sen i måndags, den orkade jag inte med då. Det tog sin tid. Sen gjorde jag en total kylskåpstömning. Ska ju hem på fredag och hade massa saker som höll på att gå ut. Efter kvällsmaten gick jag till Emma en sväng och sen pluggade jag en timme till. Vid 8 började mitt nya favoritprogram, ryttareliten! Så kul att se! Visar att det inte är så glamoröst att vara elitryttare!
Nu håller gröten på att bli kall!

Det blev trots allt väldigt gott!:)

Av Ida - 9 mars 2014 19:58

Det går ju så snabbt! Igår var det superhärligt väder. Jag gick upp i tid, pluggade lite och cyklade sen ut till skolan. Där hämtade jag min bil för att köra till stan igen och hämta Vinjas present. Sen var det kalas i Stockholm för hela slanten. Vinja blev väldigt glad över sin lilla gunghäst!
Jag var tillbaka i Uppsala vid 7 och åkte direkt till Sara. Där var vi ett helt gäng och åt förrätt, tacos och efterrätt. Mycket mycket gott. Sen satt vi och hade det trevligt till halv 12 oxh då körde jag hem och la mig.
Idag tog jag sovmorgon till halv 9, skönt! Åt en god frukost med äggmackor istället för gröt. Sen har jag suttit och småpluggat hela dagen. Jag tycker ändå att det är skönt att göra sånt utan att vara stressad. Skriva lite, kolla en film, läsa lite, spela lite spel osv. Jag vet ju att jag ska göra det, och hade säkert kunnat vars effektivare men ibland är det skönt att ha dagar som idag! Jag kom inte ut förrän lite i 6 när jag skulle till gymmet. Körde 1 h core och lite intervaller efter det. Nu när jag kom hem åt jag den tråkigaste kvällsmaten ever. Eller den ser ju så grön ut... Och det går lika bra med selleri!

En ensam bil på parkeringen

Av Ida - 7 mars 2014 21:15

Idag började vi kl 9 med dissektion av både gris och lite häst. Sen gick jag och mikroskoperade lite över lunchen för att sedan ha en demonstration i hästens tarmar. SJUKT stora är de!!
Slutade vid 2 och hade cirkelfys inbokat vid 3. Sen åt jag lite, tog det lite lugnt ett tag. Vid 5 började min tvättid och under tiden pluggade jag, så fram tills nu, dvs 9. Nu har jag mjuk och renbäddad säng och tänkte få igång en film:)

Av Ida - 6 mars 2014 07:00

God morgon! Igår hann jag inte riktigt med att skriva. Vi hade en chill dag i skolan, slutade 12. Sen gick jag oxh Sara på cirkelfys ute på ultuna, oj, vad otränad jag är då! Kom hem sent, lite i två. Då åt jag supergod lunch och satte mig och pluggade lite. Vid 4 hade jag bokat tid för ansiktsbehandling som varade en timme. Huvudet såg ju för hemskt ut efteråt, helt rödflammigt typ och svullen näsa. Men det är bättre idag. Den lägenheten jag var och kollade på i söndags tänkte jag skriva en kort mening om. Utgångspriset var 1 450 000kr just nu ligger den på 1 860 000kr, helt sinnessjukt ju!

Vid 7 igår så var vi bjuda på kalas hos Emma. Hon bjöd på en riktigt god indisk mat och chokladtårta till efterrätt. Supertrevligt var det! Kom hem halv 11 och gick och la mig.
Idag börjar vi 8.15, men slutar 12.30 Så det är skönt! Blir nog så att vi stannar kvar en stund med våra kära mikroskop...

Jag blev faktiskt glatt överraskad av denna måltid! Avokadon i salladen gjorde susen!:)

Av Ida - 4 mars 2014 21:32

Igår pluggade jag efter skolan och sen vid 8 var det 90 min box, den kändes bra denna veckan! Imorse ringde klockan 6.20 och gud vad seg jag var då! Gick som en zombie till gymmet och körde 55 min spinning. Den ledaren vi hade idag var grym och jag orkade faktiskt hela passet! Vi började 10.15 och slutade runt 14.30 En hel dag i histologins värld. Hade kunnat vara lite roligare... Men när jag kom hem slängde jag i mig en shake och pluggade 1,5h. Vid 17 var det dags för ett pass step. De andra lurade dit mig.. Men jag tycker ändå att det gick helt okej, trots min extremt dåliga koordination. Jag höll på att trilla många gånger men klarade mig. Efter passet var det bara hem och duscha för att sen åka till sara. Hon bjöd in på middag såhär en tisdag. Vi fick schnizel, potatis och sås, gott! Lydia hade med sig ingredienser till semlor så det blev en sån till efterrätt. Väldigt trevlig kväll! Behövs sånna ibland också!:)

Dags för efterrätt!

Delar av dagens föreläsning...

Dessutom fyller gulligaste Vinja 1 år idag!?

Presentation

Välkommen hit, till en blogg som jag inte riktigt vet hur den kommer bli, men det får vi väl se!

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18 19 20
21
22 23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Mars 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards