iborg

Alla inlägg den 27 januari 2019

Av Ida - 27 januari 2019 18:31

Igår vaknade vi tidigt av oss själva och tog oss ut till Queenstown Hills. Precis när vi kom ut så började det regna men det stoppade oss inte så vi vandrade i ca 3 h, väldigt vackert!

Sedan duschade vi, packade, checkade ut, åt frukost och tog oss sen ut till flygplatsen.
Väl där hämtade vi ut vår camper och körde upp till Glenorchy. Vägen mellan Queenstown och Glenorchy räknas som en av världens topp 10 vackraste vägarna. Den var väldigt vacker men jag fokuserade mest på att köra rätt. Som tur är bilen automatare men är ju vänstertrafik här!

I Glenorchy åkte vi Zipline, sjukt kul och vilken adrenalinkick!! Häftig miljö och långa banor.

Vi åkte sedan den vackra vägen tillbaka till Queenstown, åt på BK (för att få internet och laddade ner GPS, vilket tog tid!), åkte och handlade mat.
Vi kände att vi behövde röra oss norrut så körde en bit över sydalperna och kom fram 01.30 till en mindre campingplats (toalett fanns). Vi köpte ett kort för 100 dollar (660kr) där vi kan stå ?gratis? på dessa campingar nu i 13 dagar, så ska försöka hålla oss till dem. Det var lite halvbökigt att mitt i natten bädda upp bilen för första gången men förhoppningsvis lär vi oss det snabbare sen.
Det blåste mycket där vi stod över natten så vi körde någon timme och sen stannade vi på ett mysigt ställe och åt frukost, lite speciellt att stå i bilen och laga frukost.
Resan fortsatte norrut längst med västkusten där vägarna kantades av skog, floder och vattenfall. Inget superbra väder med ca 17 grader och lite molnigt, när solen ibland tittar fram så känner man värmen stråla.
Klimatet och naturen skiljer sig mycket längst sydalperna och sedan längst kusten.

Vi åkte upp till Franz Josef glaciär och kollade lite också, coolt att den ligger så nära marken! Nu sitter vi ute i regnet, uppkopplade på en buss wi-fi och ska köra vidare!
PS. Bussen körde iväg så jag fortsätter nu dagen efter (måndag).

Vi stannade på en camping, lagade mat och somnade tidigt till en film. Vi vaknade tidigt (04.40), badade i sjön och nu står vi på mc Donalds parkering i Greymouth påväg norrut!

[Bild]

Queenstown hills

[Bild]

Zipline!

[Bild]

Campingen där vi sov

[Bild]

[Bild]

Frukost m bilen i bakgrunden

[Bild]

[Bild]

[Bild]

Franz Josef där mitt mellan bergen och dimman (ser lite blått ut, såg bättre i verkligheten)

[Bild]

[Bild]

Presentation

Välkommen hit, till en blogg som jag inte riktigt vet hur den kommer bli, men det får vi väl se!

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29 30 31
<<< Januari 2019 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards